USR-Mitomania salvează România?

Clotilde se laudă cu o carieră de succes în mediul privat, deşi tot timpul a fost un bugetar de lux plătit cu sume fabuloase din banii românilor!

Se spune că politicienii mint aşa cum respiră. Probabil că autorul acestei concluzii a cunoscut-o foarte bine pe Clotilde Armand, europarlamentar USR, preşedinte al USR Sectorul 1 şi candidat al partidului la funcţia de primar al sectorului.

Luată la rost pe facebook de bucureşteni pentru faptul că vânează de fiecare dată posturi de bugetar foarte bine plătite şi, în general, cu enorm de multe alte avantaje la pachet, Clotilde Armand s-a lansat într-o sarabandă de replici agresive cu care încearcă să-şi pună la punct acuzatorii printr-o suită interminabilă de minciuni. Problema este că sunt minciuni infantile, prosteşti chiar, care pot fi demontate pe loc de către orice persoană care are habar pe ce lume trăieşte.

Iată ce-a răspuns şefa USR Sectorul 1 la acuzaţiile potrivit cărora a fost permanent un bugetar de lux care a fugit de fiecare dată de un job cu responsabilităţi într-o companie privată:

Nu sunt genul de om implicat în politică care a muncit toată viaţa <<la stat>>, dar se declară mare liberal, cu un CV obscur şi experienţă zero. Nu mi-am câştigat existenţa din politică.

Am studiat la École Centrale de Paris şi la Massachusetts Institute of Technology (MIT) unde am obţinut un dublu titlu de Master of Science în specialităţile Ocean Engineering şi Technology and Policy.

Apoi am lucrat şi am condus mari companii private. De la The Sabre Group (subsidiară a American Airlines) până la KPMG, Airbus, Engie şi Egis”.

În primul rând, Clotilde Armand se comportă aici ca un puştan de 23 de ani care este portar la Guvern şi când vorbeşte cu prietenii spune noi, Guvernul, am hotărât…

Clotilde n-a condus în viaţa ei nici Sabre Group, nici Airbus, nici KPMG, singurele companii unde a ocupat funcţii mai importante fiind Engie şi EGIS, firme pentru care Clotilde a lucrat în ultimii 16 ani! Haideţi totuşi să nu lăsăm nişte minciuni să strice realitatea şi să vedem cum stau lucrurile cu cariera în mediul privat a aspirantei USR la funcţia (tot bugetară!) de primar al Sectorului 1!

În ultimii 16 ani, Clotilde Armand a ocupat următoarele funcţii: manager de proiect, director regional distribuţie, director informatic, Distrigaz Sud/GDF Suez: 2005-2010, director Inovare şi Noi Pieţe, GDF Suez Paris, Franţa: 2010-2013, director general şi director de dezvoltare, Egis International şi Egis Rail în România, Bulgaria şi Moldova: 2013-prezent!

Pentru cei care au nevoie de explicaţii, Distrigaz Sud/GDF Suez înseamnă Gaz de France, firmă deţinută de STATUL FRANCEZ! Gaz de France a preluat 51% din Distrigaz Sud în două etape: a cumpărat în 2005 30% din acţiuni şi ulterior a recurs la o majorare de capital care i-a oferit controlul asupra Distrigaz Sud. În 2009, Distrigaz Sud şi-a schimbat numele în GDF SUEZ Energy România!

Mai are cineva vreun dubiu cu primii 9 ani? Sperăm că nu! Clotilde Armand a lucrat ca bugetar pentru o companie deţinută majoritar de statul francez!

Să vedem acum următorii 7 ani, în care Clotilde a ocupat diferite funcţii la EGIS International şi EGIS Rail. EGIS este o companie… da, aţi ghicit, deţinută de STATUL FRANCEZ! Este o firmă de stat care are ca obiect de activitate realizarea unor ample proiecte de infrastructură: autostrăzi, poduri, tunele, baraje, stadioane, staţii de epurare, porturi, aeroporturi… Asta oriunde altundeva în lume, pentru că în România n-a făcut altceva decât să închidă ochii la jaful inimaginabil practicat de firma americană Bechtel pe care EGIS avea obligaţia contractuală să o supravegheze. Şi nu doar că n-a supravegheat-o deloc, ba chiar a şi încasat pentru complicitate peste 70 milioane de euro! Iar aceştia nu sunt singurii bani făcuţi de EGIS într-un mod incorect în România!

Poate nu ne credeţi când vorbim despre EGIS? Nu-i nimic, pentru că suntem în era fake-news-urilor! Să-i dăm voie doamnei europarlamentar USR să ne spună dacă EGIS este o companie privată sau una de stat.

Iată cum prezintă chestiunea pe pagina sa de facebook (preluată ulterior de publicaţiile ziare.com, Capital, Hotnews, Adevărul etc.) bugetarul de lux Clotilde Armand, personaj plătit timp de 7 ani de EGIS cu zeci de mii de euro lunar din banii românilor: „Compania EGIS este de fapt proprietatea statului francez. (…) Statul francez este mai puţin vulnerabil decât România în faţa presiunilor altor state, iar firma Egis şi-a exercitat întreg prestigiul şi autoritatea unei firme de stat franceze în relaţia cu Bechtel”.

Ups, deci s-a dus… de suflet legenda autoconfecţionată a bravei useriste Clotilde Armand şi a supercarierei ei în mediul privat, nu-i aşa? Mai toată viaţa slujbaş de lux la stat, mai mereu lucrând cu contracte uriaşe cu statul etc.

Dacă adăugăm că a mai fost trei ani consilier local la Sectorul 1, iar acum este europarlamentar (deci tot plătită din contribuţia statului român la bugetul UE), rezultă, indiscutabil, că până şi celebrul baron Munchausen era o glumă faţă de Clotilde Armand, mitomanul numărul unu din politica românească!

Ruşine, Clotilde! Din păcate, tu nu cunoşti sentimentul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *