Clotilde Armand – un candidat fără program

Clotilde Armand – un candidat fără program, care fuge de dezbateri şi confruntări publice, despre care propriii colegi din USR spun că vorbeşte mult şi prost în limba română şi că s-a făcut de râs în Consiliul Local al Sectorului 1!

De-a lungul celor 30 de ani de democraţie originală care s-au scurs de la evenimentele din Decembrie 1989, în România au candidat la diverse funcţii importante fel de fel de bizari. De la multimiliardari care n-au simţit niciodată nevoia să-şi justifice averile, până la interlopi, demagogi, securişti sub acoperire etc.

Niciodată însă n-a existat cineva asemenea useristei Clotilde Armand, franţuzoaica ce încearcă acum, pentru a doua oară, să ajungă primar la Sectorul 1.

Un candidat, indiferent ce formaţiune politică reprezintă, are întotdeauna un program electoral. În acest caz, fiind vorba despre o candidatură la o primărie de maximă importanţă (Primăria Sectorului 1 are cel mai mare buget din România), Clotilde Armand ar fi fost normal să vină cu un proiect de dezvoltare a Sectorului 1, aşa cum vede USR-PLUS această dezvoltare!

Ei bine, Clotilde Armand nu doar că nu are un astfel de program, ci se comportă ca şi când nu ar avea nevoie de aşa ceva! Pentru şefa USR Sectorul 1 (care deţine şi titlul de cel mai chiulangiu consilier local din istoria democratică a Consiliului Local Sector 1) totul se rezumă la insulte şi invective adresate Gabrielei Firea, primarului Dan Tudorache şi celor de la PSD. Bine, din când în când şi celor de la ALDE, PMP, PNL şi chiar propriilor colegi din USR, depinde cine-i pică pe invers!

Toate atacurile, insinuările, insultele şi calomniile sunt lansate pe facebook, deoarece Clotilde Armand fuge de confruntare politică, fuge de dezbateri TV sau online, pentru că este conştientă că habar nu are de administraţie şi s-ar face de râs, aşa cum a făcut-o de atâtea ori în şedinţele de consiliu local (când nu lipsea nejustificat, provoca scandal prin susţineri şi puncte de vedere inepte!).

Faptul că doamna Clotilde Armand este corigentă la administraţie n-o spune cineva din PSD, ci chiar colegii ei din USR Sectorul 1, ajunşi pe aceeaşi listă de partid consilieri locali.

Manuela Mureşan, consilier USR la Sectorul 1, deci colega ei de partid, i-a reproşat franţuzoaicei Clotilde Armand că a lipsit masiv de la şedinţele de consiliu, ba chiar şi de la întâlnirile consilierilor USR în care se discutau poziţiile comune pentru şedinţele de consiliu. Şedinţe la care, când a binevoit să participe, s-a  prezentat total nepregătită şi a fost neatentă la subiectele discutate. Lucru care, evident, a transformat-o în ţinta ironiilor adversarilor politici din Consiliul Sectorului 1!

Printre altele, Manuela Mureşan a mai spus despre Clotilde Armand că vorbeşte mult şi prost în limba română, deşi nu este lider de grup. Mai mult, aceasta întârzie la şedinţe şi pleacă mai devreme pentru a merge la emisiuni TV. Această situaţie ar fi dus inclusiv la schimbarea deznodământului unor hotărâri de consiliu local, în dauna poziţiilor susţinute de partid!

După cum se vede, Clotilde Armand nu trebuie să fie atacată de adversarii politici. Sunt de ajuns, pentru a o desfiinţa complet, colegii de partid!

În altă ordine de idei, Clotilde Armand nu a anunţat până astăzi nici măcar o iniţiativă edilitară pentru Sectorul 1. Niciun proiect de anvergură. Pe pagina ei de facebook, acolo unde-şi face (exclusiv) campanie electorală, pot fi găsite, la o lectură sumară, câteva sute de atacuri fără nicio probă la adresa primarului Dan Tudorache, expresii gen „ciuma roşie”, „securiştii”, „voi face plângere penală”, „primarul pesedist de la Sectorul 1”, „presa care mă atacă o face pe banii mafiei” repetate de zeci şi zeci de ori etc.

În mod normal, bucureştenii votează omul şi faptele. Ori, Clotilde Armand n-a făcut nimic pentru Sectorul 1 şi locuitorii săi. Doar le-a luat banii degeaba, printr-o prestaţie penibilă, printr-un dezinteres condamnabil faţă de problemele lor şi printr-un absenteism iresponsabil de la aproape jumătate din şedinţele de consiliu local!

Din aceste motive, şi după 27 septembrie o vom regăsi tot pe facebook, luptându-se cu ciuma roşie, cu securiştii şi cu mafia intergalactică. Cel puţin până când unul dintre specialiştii în halate albe îi va stabili un diagnostic corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *