Clotilde Armand şi USR vor ca Guvernul să sprijine financiar corporaţiile şi să-i abandoneze pe românii datori la bănci sau ajunşi şomeri!

Recent, PSD a depus un proiect de lege prin care, printre alte măsuri importante,  ar urma să fie amânate, până la finele anului 2020, toate ratele românilor la bănci şi la alte instituţii de credit. Este cea mai corectă dintre toate măsurile propuse de partidele politice, deoarece are rolul de a-i ajuta, concret, pe cei mai vulnerabili dintre români în perioada în care bugetele personale suferă din cauza problemelor economice ridicate de epidemia de coronavirus.

Peste 1,5 milioane de români au fost trimişi deja acasă. Este vorba de persoane care lucrează în hoteluri, restaurante, industria constructoare de maşini (Dacia-Renault, Ford şi firmele din industria orizontală!), transporturi, saloane de înfrumuseţare etc. Toţi aceştia vor avea, în perioada imediat următoare, mari probleme cu banii deoarece vor intra într-un şomaj tehnic plătit cu 75% din salariul brut pe care l-au avut (dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie!).

În opoziţie cu propunerile făcute de PSD pentru români, Clotilde Armand, şefa USR Sectorul 1, a prezentat un set de 10 măsuri susţinute şi propuse de USR, toate având în centru interesele corporaţiilor şi marilor companii. Interesele românilor sunt neglijate complet, aşa cum USR deja ne-a obişnuit!

Ce vor fosta şefă a EGIS France, Clotilde Armand, şi partidul multinaţionalelor, USR? Practic totul pentru corporaţii, nimic pentru românii de rând pe care au dovedit nu o dată că îi dispreţuiesc enorm:

Deblocarea TVA-ului de rambursat de către ANAF, oferirea de credite fiscale pentru firmele afectate, amânarea cu 60 de zile a termenului de declarare şi de plată a taxelor şi contribuţiilor plătite de firme, acordarea de avantaje fiscale pentru deţinătorii de imobile care îngheaţă sau renegociază chiria, „tax holliday” pentru societăţile care-şi suspendă activitatea, sprijinirea firmelor exportatoare etc.

Practic, pare că USR s-a înfiinţat pentru ca firmele multinaţionale să aibă în clasa politică un reprezentant care să le reprezinte interesele în detrimentul românilor.

Nu spune nimeni că firmele n-ar trebui susţinute de statul român, dar primele care ar trebui să primească ajutor, după ce este rezolvată cu prioritate problema persoanelor fizice, sunt IMM-urile şi micii antreprenori, pentru că ei sunt mult mai afectaţi de criza provocată de epidemia de coronavirus şi au mult mai puţine şanse să se descurce fără ajutorul statului român!

Până şi Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a anunţat că fiecare cetăţean american va primi iniţial suma de 1.000 de dolari pentru a putea  supravieţui un timp, în perioada cât nu se va lucra şi se va institui izolarea. Numai USR şi Clotilde Armand consideră că românii sunt dispensabili şi singurele care merită atenţia şi ajutorul Guvernului sunt corporaţiile!

Probabil alegerile locale se vor amâna un timp. Dar când va fi să intraţi în cabina de vot ar trebui să vă aduceţi aminte că, atunci când v-a fost mai greu, USR a jucat în echipa multinaţionalelor care au fost capitalizate de la buget. Adică pe banii dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *