Ridicol, penibil, USR

Clotilde Armand crede că toţi falsifică semnături cum au făcut „salvatorii României” şi solicită verificări inutile

După dezastrul din campania în Rusia (1812), împăratul Napoleon Bonaparte le-a spus apropiaţilor că de la sublim la ridicol nu este decât un pas!

Clotilde Armand nu a studiat viaţa împăratului care a transformat Franţa într-un stat modern şi a creat o legendă care dăinuie şi astăzi. Aşa că a acţionat… ridicol şi a dovedit că pentru USR nu există nicio limită a penibilului:

Am depus o contestaţie la Judecătoria Sectorului 1 pentru semnăturile primarului PSD. Solicităm efectuarea unor verificări suplimentare asupra corectitudinii datelor şi autenticităţii semnăturilor depuse de domnul Tudorache Daniel, ca urmare a suspiciunii rezonabile că o mare parte din aceste semnături sunt false”.

De ce nu-şi fac instituţiile treaba în România aşa cum ar dori cetăţenii? Simplu: pentru că există persoane care-şi bat joc de aceste instituţii, ca şi de legile care le guvernează activitatea.

Cum ar putea cineva să-şi închipuie că primarul celui mai mare şi bine administrat sector din Bucureşti ar putea să depună liste cu semnături false? Pentru oricare primar în funcţie, strângerea numărului de semnături necesare candidaturii este o bagatelă. Echipa lui le rezolvă în 24 de ore dacă trebuie să facă asta pe repede înainte!

Şi-atunci? De ce recurge Clotilde Armand la un astfel de gest, penibil şi inutil? Simplu: pentru că atât poate! Toată activitatea ei politică din ultimii patru ani se rezumă la acuzaţii fără acoperire lansate pe contul ei de facebook, care pare un fel de Bălăceanca News, şi la plângeri şi sesizări penale, depuse cu zecile, fără să se fi confirmat măcar una!

Sau… ar mai putea fi o variantă. S-ar putea ca useriștii să creadă că toţi procedează aşa cum au procedat ei în cazul campaniei „Fără penali în funcţii publice” când în fiecare judeţ au fost identificate mii şi chiar zeci de mii de semnături false, după cum se poate vedea un exemplu prezentat chiar într-o publicaţie de dreapta, „România Liberă”, pe care-l prezentăm în facsimil.

Când morţii, chipurile, votau pentru Dragnea şi PSD, era grav şi penal. Când morţii însă se ridicau veseli din morminte şi semnau pentru iniţiativa USR „Fără penali în funcţii publice”, atunci erau nişte morţi de bine, al căror civism trebuia salutat şi deloc investigat!

Nimeni n-a protestat împotriva verificării listelor de semnături pentru iniţiativa ineptă şi anticonstituţională a USR mai vehement decât Clotilde Armand, care a acuzat, se putea altfel?, maşinaţiunile „ciumei roşii” care le sabota proiectul! Falsurile USR existau însă cu zecile de mii!

Acum, Clotilde Armand reclamă abuziv şi mincinos existenţa unor semnături false pe listele depuse de primarul Dan Tudorache. Nu vrea decât să şicaneze, să-şi agite electoratul cu iluzia unor fraude şi să-i dea posibilitatea presei #rezist să scrie minciuni fără acoperire!

Pentru Clotilde Armand nu există alb sau negru. Nu există un sistem de valori la care să se raporteze ca orice om normal. Nu există nici măcar măsuri bune sau măsuri greşite. Totul este relativ, în funcţie de interesul ei şi de eventualele avantaje pe care le-ar putea obţine în lupta pentru ciolanul la care visează, degeaba, de patru ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *