Clotilde Armand, Şantajul şi contractele

După luni de calomnii şi insulte fără contenire, după presiuni şi atacuri la baionetă, userista Clotilde Armand a reuşit nişte tunuri financiare pentru care un manager român ar fi ajuns imediat la puşcărie!

Timp de patru ani, Clotilde Armand a purtat o adevărată cruciadă împotriva firmelor abonate la banii publici. Nu rata nicio ieşire publică în care să nu acuze „ciuma roşie” că le permite accesul la lucrări publice doar firmelor controlate de afacerişti apropiaţi de baronii social-democraţi.

Numai că, din păcate pentru cei care i-au acordat votul lor şi au trimis-o în Parlamentul European, Clotilde Armand şi-a bătut joc de ei. La propriu!

Firma pe care o conducea, compania franceză EGIS, a fost una dintre cele mai rapace lipitori internaţionale pe care le-a cunoscut România. Chiar dacă în alte state ale lumii EGIS gestionează ample lucrări de infrastructură, construieşte autostrăzi, aeroporturi, amenajează porturi maritime şi fluviale, pe malurile Dâmboviţei francezii n-au construit nimic.

Doar au taxat statul român din toate poziţiile, încasând sume colosale pentru aşa-zisă consultanţă. Adică practic pentru NIMIC!

Vă mai amintiţi cum îl ataca Clotilde pe Petre Daea, ministrul Agriculturii, şi cum îi cerea demisia, deşi a fost, din punct de vedere al rezultatelor, cel mai performant ministru al cabinetelor Grindeanu, Tudose şi Dăncilă, un adevărat magnet pentru fondurile europene? Sigur că vă amintiţi!

Doar că pe Clotilde Armand de la EGIS n-o interesau performanţele ministrului Petre Daea. Singurul ei obiectiv erau fondurile ministerului, pe care pusese ochii de mult!

După luni de calomnii şi insulte fără contenire, după presiuni şi atacuri la baionetă, din postura ei de protejat al statului francez, userista Clotilde Armand a reuşit nişte tunuri financiare pentru care un manager român ar fi ajuns imediat la puşcărie!

Concret, în septembrie 2018, după campanii dezlănţuite anti Daea, Clotilde Armand şi EGIS au „convins” Ministerul Agriculturii să se predea! EGIS, reprezentată de Clotilde Armand, a semnat cu ministerul şapte contracte în aceeaşi zi! Şapte dintr-o lovitură, la egalitate cu Croitoraşul cel Viteaz din poveştile copilăriei!

Pentru cele şapte contracte, francezii lui Clotilde de la EGIS au încasat un total de 15,9 milioane de lei (peste 3,4 milioane de euro!). Nu e vorba deloc de mărunţiş, după cum puteţi vedea.

Pentru ce credeţi că au primit cei de la EGIS aceşti bani? Au construit probabil silozuri, au amenajat canale de irigaţii, au construit ferme după modelul superfermelor franceze?

Să fim serioşi! Nimic din toate acestea. EGIS oferea Ministerului Agriculturii… „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înfiinţării şi dezvoltării formelor asociative” în fiecare dintre cele şapte contracte! Adică vorbe scrise pe hârtie, în schimbul cărora a primit 3,4 milioane de euro!

Ar mai fi ceva de precizat, extrem de interesant: la toate contractele, EGIS România (Clotilde Armand) a fost singurul ofertant!

Concluziile le trageţi dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *