Clotilde Armand a ajutat Bechtel să-i fure cu acte României 1,5 miliarde dolari!

Bucureştenii trebuie să ştie: Clotilde Armand şi firma pe care a condus-o aproape 10 ani au ajutat Bechtel să-i fure cu acte României 1,5 miliarde dolari!

Cel mai grav caz de corupţie din România postdecembristă este afacerea Bechtel. Este un furt ordinar, un jaf de 1,5 miliarde dolari, bani publici, comis de un cartel de prăduitori internaţionali format din compania americană Bechtel şi compania franceză EGIS condusă timp de aproape un deceniu de vedeta USR-PLUS Clotilde Armand.

Da, este vorba despre acea Clotilde Armand care, timp de mai bine de trei ani, a chiulit la jumătate dintre şedinţele consiliului local al Sectorului 1, iar la cealaltă jumătate a încercat (şi uneori a şi reuşit!) să blocheze toate iniţiativele benefice pentru locuitorii sectorului.

Timp de aproape un deceniu şi jumătate, propaganda a încercat să prezinte afacerea Bechtel ca pe un caz de corupţie marca PSD. Este cea mai amplă operaţiune de manipulare şi dezinformare orchestrată vreodată în România. Practic, şi-a atins în mare parte scopul!

Cele 1,5 miliarde dolari primite de Bechtel de la statul român au fost garantate ca fiind plăţi corecte, justificate, de către compania franceză EGIS condusă de Clotilde Armand!

În luna august a anului 2004 a fost încheiat contractul nr. 2562 între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi o asociere formată din firmele franceze EGIS Route-Scetauroute (liderul asocierii fiind compania EGIS!).

Prin contract, consorţiul format în urma asocierii s-a obligat să asigure supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie ale Autostrăzii Braşov-Tg. Mureş-Cluj-Oradea, reprezentând 415 km împărţiţi iniţial în opt secţiuni. Valoarea contractului de supervizare, în momentul semnării, a fost de 236,57 milioane de lei, fără TVA. Ulterior au fost încheiate nu mai puţin de 8 acte adiţionale la contractul de supervizare, în anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2012 (două acte adiţionale), 2014 şi 2016.

Înţelegeţi? EGIS şi Clotilde Armand au fost complicii care au acoperit megatunul din bani publici dat de americanii de la Bechtel! Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba sau nu-şi mai amintesc exact, compania Bechtel a jefuit România de aproape 1,5 miliarde dolari! Când înţelegerea cu Bechtel a fost reziliată în mai 2013, statul român fiind nevoit să plătească penalităţi de 37,2 milioane de dolari şi să preia datorii de 50 milioane de dolari, Bechtel a predat doar 52 kilometri de autostradă!

Timp de 10 ani, din 2004 până în 2013, EGIS a refuzat cu desăvârşire să-şi facă datoria şi să-i semnaleze statului român, în rapoarte şi dări de seamă detaliate, gravele abateri de la prevederile şi termenele contractului de execuţie al Autostrăzii Transilvania comise de Bechtel.

Complicitatea EGIS la fraudarea statului român cu 1,5 miliarde dolari s-a realizat deşi Clotilde Armand a motivat alegerea firmei pe care a condus-o tocmai prin faptul că aceasta nu putea fi „dominată” de compania americană: „În faţa Bechtel, statul român avea nevoie de reprezentanţi de calibru, pe care i-a pus la dispoziţie firma EGIS. Statul francez este mai puţin vulnerabil decât România în faţa presiunilor altor state, iar firma EGIS şi-a exercitat întreg prestigiul şi autoritatea unei firme de stat franceze în relaţia cu Bechtel”.

Francezii lui Clotilde au fost încă şi mai escroci ca americanii de la Bechtel. Pentru că au continuat să încaseze bani şi după 2013, în jur de 3 milioane de euro pe an, pentru că, vezi Doamne, au monitorizat lucrările de pe şantierele Autostrăzii Transilvania.

Acest lucru, monitorizarea extraordinar de bine plătită, a fost o sarcină extrem de uşoară având în vedere că nu s-a lucrat nimic pe niciunul dintre şantiere. Lucrurile stau la fel, dar exact la fel ca în 2013, atunci când au plecat americanii!

În final, Clotilde şi-a recunoscut totuşi, cu jumătate de gură, vina şi implicarea în afacerea Bechtel-EGIS: „Eu regret foarte mult acest contract cu Bechtel, noi ce am făcut este să verificăm că Bechtel face lucrări de calitate şi cantităţile sunt corecte. Regret acest contract, noi am apărat interesele românilor”.

Franţuzoaica regretă, că doar n-o doare gura, în timp ce România a rămas fără 1,5 miliarde dolari, plus alte câteva zeci de milioane de euro încasate de grupul francez EGIS! Din care, câteva sute de mii de euro au intrat, ca salarii, prime şi bonificaţii, în conturile şefei de la USR Sectorul 1!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *