Clotilde Armand a făcut milioane de euro din afaceri cu statul

În urma emisiunii „100% TU DECIZI” de la Realitatea Plus realizată de jurnalistul Laurențiu Botin au reieșit mai multe aspecte cel puțin controversate despre europarlamentarul USR – Clotilde Armand. Acesta nefiind străină de afacerile cu statul român.

Jurnalistul Laurențiu Botin a arătat cum firma Egis condusă de Clotilde Armand în Romania a avut legături cu firma care a produs unele din cele mai mari pagube banului public prin autostrada Bechtel. Practic, Egis a primit milioane de euro că să controleze activitatea Bechtel pe autostrada Transilvaniei. De asemenea, jurnalistul a scos în evidență și alte activități păguboase pentru statul roman în care a fost direct implicată Clotilde Armand. Acesta fiind manager executiv între 2005-2010 la Distrigaz Sud, pentru București. Într-o perioadă în care s-au dat mari tunuri financiare. După ce a terminat cu Distrigaz Sud, Clotilde Armand a ocupat funcția de director of Innovation & New Markets pentru GDF Suez în Paris, Capitala Franței.

În ceea ce privește declarația de avere depusă în 2019, se pot constata cele 12 loturi de terenuri pe numele politicianului USR și ale soțului acesteia. Ba mai mult, în declarație apar două vile și două apartamente cu un total de 700 mp locuibili. Clotilde Armand deține și o colecție de tablouri semnată de pictori români cu lucrări clasate în patrimoniul cultural național, dar și bijuterii autoevaluate la aproximativ 3.000 de euro. Nici în ceea ce privește conturile politicianul nu sta rău. În declarația de avere apare ca are peste 300.000 de euro, după cum observă jurnalistul Laurențiu Botin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *